Let op! Dodelijke kattenziekte. Laat je kat vaccineren!

SPOED? Bel: 058-2571224

Liever voorkomen dan genezen

Inentingen worden gegeven om ziekten te voorkomen. Bij honden, katten en konijnen moet deze prik elk jaar gegeven worden. Naast de “standaard” jaarlijkse enting zijn er ook aanvullende entingen. Eén daarvan is de kennelhoestenting, wat in de meeste pensions verplicht wordt gesteld. Als u uw huisdier mee naar het buitenland neemt moet er ook een hondsdolheidsenting gegeven worden. De invoereisen kunnen per land verschillen. Meer informatie vind u op de website van het licg: invoereisen buitenland. Bij de geboorte krijgt ieder dier al afweerstoffen van de moeder mee tegen verschillende ziektes. Deze afweerstoffen zitten vooral in de eerste melk (biest) die ze bij hun moeder drinken en beschermen het dier gedurende de eerste weken van zijn leven. Daarna moet het dier zelf weerstand opbouwen.

Vaccinatieschema voor honden

6 weken - Puppy // 9 weken - Weil // 12 weken - Cocktail

Deze drie entingen zijn bij pups nodig om er zeker van te zijn dat ze goed beschermd zijn tegen: hondenziekte, parvovirose, leverziekte (HCC), ziekte van Weil en parainfluenza.

1 jaar - Cocktail

Na een jaar moet alles weer herhaald worden.

Ieder jaar - Cocktail of alleen ziekte van weil

Afhankelijk van de laatste vaccinatie, herhaling van de cocktail of alleen herhaling tegen ziekte van weil. Dit om het immuunsysteem niet te veel te belasten.

Eventueel - Rabiës

Vaccinatie tegen hondsdolheid als uw hond meegaat naar het buitenland.

Eventueel - Kennelhoest

Vaccinatie tegen kennelhoest als uw hond veel in contact komt met andere honden, bijv. in een pension, of op hondenschool.
Omdat op een gecontroleerde manier te doen, zonder dat het dier echt ziek wordt, is het verstandig om uw dier te vaccineren. De eerste vaccinatie vindt plaats op het moment dat de afweerstoffen, die het dier heeft meegekregen, beginnen uit te werken. De eerste paar keer wordt zo’n vaccinatie herhaald om een goede afweer op te bouwen. Daarna is een jaarlijkse vaccinatie voldoende om de afweer op peil te houden. Ook voor een ouder huisdier is het belangrijk om de vaccinaties te blijven volhouden. Juist deze dieren hebben een verlaagde weerstand en zijn daardoor kwetsbaar. Houdt er rekening mee, dat als uw dier naar een tentoonstelling of pension gaat, of mee op vakantie gaat, er bepaalde eisen gesteld kunnen worden. Informeer hier tijdig naar.

Vaccinatieschema voor katten

9 weken - Katten-en niesziekte-vaccinatie

Eerste vaccinatie tegen katten- en niesziekte

13 weken - Katten-en niesziekte-vaccinatie

Herhaling tegen katten- en niesziekte

Ieder jaar - Niesziekte-vaccinatie

Elke drie Jaar - Katte- en niesziekte vaccinatie

Herhaling tegen katten- en niesziekte

Eventueel - Rabiës

Vaccinatie tegen hondsdolheid als uw kat meegaat naar het buitenland.

Vaccinatie voor fretten

Een keer per twee jaar tegen hondenziekte (speciaal vaccin).

Vaccinatie voor Konijnen

Myxomatose en R.H.D. 1 keer per jaar (vanaf de leeftijd van 5 weken).