Let op! Dodelijke kattenziekte. Laat je kat vaccineren!

SPOED? Bel: 058-2571224

Röntgenapparaat

Onze praktijk beschikt over een uiterst modern digitaal röntgenapparaat. Met behulp van een röntgenfoto zijn een aantal aandoeningen erg goed in beeld te brengen. Hierdoor zijn we beter in staat om de juiste diagnose te stellen. Een paar voorbeelden:

Spondylose

Spondylose is een veel voorkomende aandoening van de rug bij honden. Bij deze aandoening zijn de wervels van de rug aangetast door slijtage (arthrose) en als reactie hierop wordt extra bot gevormd aan de zijkanten en onderzijde van de wervels. Wervels groeien hierbij aan elkaar vast. Op een rontgenfoto is goed te beoordelen of er sprake is van spondylose en zo ja in welke graad.

Goede rug vliegbasis

Een goede rug

De wolf koning foto spondylose

Een rug met ernstige spondylose

Officiële foto’s

We maken ook officiële HD (heupdysplasie) en ED (elleboog dysplasie) foto’s. Dit is van belang als u wilt fokken. De beoordeling van de foto’s vindt plaats door de raad van beheer.

Leuk nieuws!

Deze kat is drachtig! Hoeveel kittens tel jij?

Hoe95 drachtfoto

Blaasontsteking of braken

Een steeds terugkerende blaasontsteking kan soms worden toegeschreven aan blaasstenen. Bij een brakende hond moet de oorzaak soms gezocht worden in een bal of een steen in het maagdarmkanaal.

Dallsa Leest foto abdomen 2

Foto: blaassteen

Bal opgegeten

De eigenaar van deze hond vertelde dat de hond een bal had op gegeten. Deze kon helaas niet worden uitgebraakt, daarom moest hij operatief verwijderd worden.

Bal