Let op! Dodelijke kattenziekte. Laat je kat vaccineren!

SPOED? Bel: 058-2571224

Schaap en giet

Schapen en geiten

Begeleiding dracht -en lammer seizoen

In het drachtseizoen is het mogelijk om uw schapen/geiten te laten scannen, om zo eerder guste dieren op te sporen en éénlingen en meerlingen te onderscheiden. Uiteraard staan wij dag en nacht voor u en uw schapen/geiten klaar wanneer deze hulp nodig hebben tijdens het lammeren.

Afgifte medicatie

Voor de afgifte van medicatie (antibiotica) voor schapenhouders is er een geldig bedrijfsbehandelplan nodig, welke niet ouder is als 1 jaar.

Mogelijke vaccinaties

Meest voorkomende ziektes

Tjitske

Wormen

Meest voorkomende wormsoorten:

Nematodirus soorten:

Haemonchus contortus

Trichostrongylus soorten

Afgifte ontwormmiddelen

Na het onderzoeken van een mestmonster waarin we kunnen kijken welke worm(eieren) er aanwezig zijn en welk middel hiervoor het beste werkt, kunnen wij een ontwormingsmiddel afgeven. De toenemende resistentie tegen wormmiddelen vormt een belangrijk gegeven om rekening mee te houden. Hierbij is het ook belangrijk om een beweidingsschema te hanteren en de juiste dosering van het ontwormmiddel toe te dienen.

Voor vragen over doseringen, ontwormmiddelen of advies over (preventieve beweidingsmaatregelen kunt u contact opnemen met de praktijk, dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden op uw bedrijf.